"Upplysningen"

Upplysningen

Hej, här startar jag nu upp en blogg där jag kommer att lägga in funderingar och refllektioner då och då. Du som varit till mig kan gärna lämna en kommentar om konsultationen/behandlingen så andra får veta hur du upplevde det hela.

För att läsa inlägg från mina kunder eller göra ett inlägg: Välj kategori uppe till höger - mina reflexioner/klientkommentarer. Klicka därefter på kommentarer nedanför min text.

Du kan kontakta mig och läsa mer om mig och mina terapier via:

www.healing-akuten.com

info@healing-akuten.com

Utbrändhet -Uppvaknande

Mina reflexionerSkapad av Irene Ahlkvist mån, januari 16, 2017 15:48:57
Long time no see....

Så blir det ibland i livet, att det springer på med allt och alla så vissa sidor får stå tillbaka. Eftersom jag, och många med mig nu verkar vara i förändringsfas igen så skriver jag detta inlägg. Vi har rent Numerologiskt gått in i ett År 1 vilket ju antyder nystart!

De senaste 2 åren har jag satsat på resor som ska hjälpa mig i mitt växande och som också känns lockande och roliga.
Jag var till Grekland;bl.a. till templet på Kos september 2014, till England ;Avalon, Glastonbury sommaren 2015, till Pyramiderna i Bosnien strax utanför Sarajevo sommaren 2016, samt till Malta i oktober 2016. Platser som med sin energi på olika sätt "kick-startat" en ny snurr av inre transformation i mig.

Jag har en sådan stor inre längtan att fortsätta att växa, lära, utvecklas/avvecklas(?), ja att leva min fulla potential vilket jag ännu inte tycker att jag gör. Därav en inre rastlöshet och drivkraft som hela tiden vill hitta fler sidor av mig själv som jag ännu inte (vågat?) möta.
Samtidigt gör jag mitt bästa att vara tacksam och glad för nuet, det jag har, den jag är!

Här kommer tankarna kring temat för rubriken. En del har jag skrivit förr men det tål att upprepas.

Vill bara dela min uppfattning om s.k. utbrändhet eftersom det är ett ämne som ständigt finns med i våra liv. Jag kallar det ett UPPVAKNANDE.

Kanske än mer aktuellt nu eftersom de största sjukskrivningsorsakerna idag är just Psykosociala besvär och Stressrelaterade besvär.

För över 20 år sedan gick jag in i den omtalade ”väggen”. Då jobbade jag som en starkt engagerad sjuksköterska där vår verksamhet genomgick omorganisation, sparförslag, omorganisation efter varandra. Vi fick ingen arbetsro. Kände till slut att jag inte kunde klara av att stanna en dag till på jobbet.

Har just nu en "liten retur" i närheten av de upplevelserna. En tid som fått mig att bromsa in igen – gå i ide - och förstå att det är stora förändringar på gång i mig själv. För det är förändringar det handlar om vid s.k. utbrändhet. Och under förändringar tål man inte en massa påverkan utifrån.

Under första vändan begrep jag inte riktigt det jag tror mig förstå idag. Att "mina jag" behövde en större förändring som jag motsatte mig genom att "bara springa på". Jag slutade som sjuksköterska och sa att jag ALDRIG mer skulle vårda! Men med lite distans och en Ledarskapsutbildning kom jag till min stora förvåning fram till att det är ju det jag är bra på!?

Hmmm....kanske skulle jag kunna vårda på ett för mig bättre sätt?

Jag vidareutbildade mig inom Alternativmedicin som jag redan börjat nosa på innan. Nu har jag sedan många år en praktik där jag "vårdar andra" men på ett sätt och med metoder som jag bara älskar. Metoder som ser hela människan!

Har också en timanställning som sjuksköterska, dock inte i själva vården utan i en telefontjänst. En verklighet som fungerar för mig trots att jag aldrig trodde jag ville jobba som sjuksköterska igen.

Om du befinner dig i en liknande situation nu, finns det bitar att ta till sig. Viktigast är att förstå att Du aldrig kommer att bli som förr efter en sådan här upplevelse. Det är inte ens lönt att sträva efter att allt ska bli som förr eftersom hela grejen handlar om förvandling på många plan. Alla dina jag har skrikit efter förändring, något som inte har haft plats i ditt hektiska liv. Så bäst är att välkomna den "nya" Du till världen, som en pånyttfödelse, och tillsammans med henne/honom hitta en möjlig väg framåt inom det Du är bra på och älskar att göra. Gräv ned ev. skuld i trädgården så kan Moder Jord kompostera den energin och sprida ut som ny näring där det behövs!

Tänk på en fjäril som vågar totalförändra sig 4 gånger genom en livscykel. Som ägg, larv, puppa och till sist den vackra fjärilen. Och just i "puppa-stadiet" så spinner den in sig i en kokong för att helt upplösas som larv och ombildas till fjäril. Om någon med våld öppnar puppan just då... då dör den!

Ge dig tid och vila att omfamna förändringen. När du känner dig stark nog att gå utåt igen kommer du att på ett nytt sätt hitta glädjen i det du är bra på! Kanske en variant på det du gjort förr eller kanske något helt nytt! Mod att stanna upp och mod att sen gå utåt igen in i det nya.
Lycka till!  • Kommentarer(0)//upplysningen.healing-akuten.com/#post53