"Upplysningen"

Upplysningen

Hej, här startar jag nu upp en blogg där jag kommer att lägga in funderingar och refllektioner då och då. Du som varit till mig kan gärna lämna en kommentar om konsultationen/behandlingen så andra får veta hur du upplevde det hela.

För att läsa inlägg från mina kunder eller göra ett inlägg: Välj kategori uppe till höger - mina reflexioner/klientkommentarer. Klicka därefter på kommentarer nedanför min text.

Du kan kontakta mig och läsa mer om mig och mina terapier via:

www.healing-akuten.com

info@healing-akuten.com

BOT-avdrag

Mina reflexionerSkapad av Irene Ahlkvist lör, april 13, 2013 15:06:36

Jag tycker det är på tiden att vi får ett ”BOT-avdrag” infört!

Är det inte märkligt att man kan få göra avdrag för att reparera och hålla efter sitt hem och sitt hus ut/invändigt, men inte sitt eget palats; d.v.s. sin kropp och sinne? Friskvård borde värderas högre än materiell vård tycker jag.

Just ordet BOT i sig kanske inte är det bästa, men något liknande skulle vara bra. Bot för mig kommer inifrån, ibland med hjälp utifrån. Men enligt min erfarenhet kan inte någon bota någon annan som inte själv är i synk med den tanken/känslan/viljan.

Därmed inte sagt att en person som inte blir frisk, inte vill bli det, utan det finns så mycket som spelar roll. Man har i alla fall kunna se att de personer som verkligen bestämmer sig för att helas också i större utsträckning verkligen gör det. Och att personer som identifierar sig med ”sin” sjukdom oftare fortsätter att ha denna sjukdom.

Vad som egentligen menas med att bli helad kan ju också vara en fråga att fundera över. I vårt ”korta” perspektiv, som för många handlar om detta liv, så kanske det inte fungerar som vi skulle önska. Utifrån mitt sätt att se på det, där jag tror att vi fortsätter i flera livsresor för fortsatt utveckling, så kan det vara precis så att det sker ett helande, fast vi inte upplever det momentant.

Och även där det slutar med ett trauma, ett dödsfall, så anser jag att det är otroligt viktigt och befriande om personen har lyckats försonas med det som sker. Då sker en form av läkning, vilket gör att man inte behöver upprepa liknande trauma igen. Detta alltså utifrån mitt perspektiv att vi gör flera livsresor.

Åter till detta med BOT-avdrag.

Glömde i min iver att samhället eller dess beslutsfattare inte tror att de flesta av oss vet vårt eget bästa. Det gör ju att somliga anser att det vore förfärligt att ge avdrag för något som inte är ”vetenskapligt bevisat”. Att nu läkarkårens metoder endast till en LITEN DEL är just vetenskapligt bevisat, det är det inte så många som hört talas om. Det lär handla om mindre än 50 procent av metoderna! Ändå använder man just det argumentet mot allt som tillhör Alternativ/Komplementär/Integrativ vård. På Almedalsveckan (politikerveckan i Visby) pratade jag med en person som arbetat på hög nivå inom Apoteksbranschen. Om jag minns rätt så menade han att det var en så låg siffra som 8-10 procent av alla mediciner som verkligen hade vetenskaplig bevisad effekt, för det dem användes till. På tal om att kasta sten i glashus…..

Då försvarar man sig med att det ju är Evidensbaserat, att användandet erfarenhetsmässigt har visat sig ge en viss effekt. Och kära ni, det är precis samma sak med den alternativa vården. I vissa fall är metoderna flertusenåriga, och har visat sig ge effekt, även om man inte gjort kliniska studier på dem alla. Eftersom många alternativa metoder bygger på ett individanpassat förhållningssätt, så kan man inte heller göra studier som bygger på att samma behandling ska ges till alla personer, och förvänta sig samma resultat.

Eftersom jag har full tillit till att de allra flesta människor vet sitt eget bästa, så hävdar jag fortfarande att vi borde få ett BOT-avdrag där man själv får välja vad man anser hjälper en att bli frisk/må bättre.

Vi är ju oavsett vett och förstånd helt berättigade att välja en oseriös hantverkare, städfirma eller dylikt, utan att man förfasas över att det går skattepengar till sådant.

Min devis har i många år varit:

Hellre ovetenskapligt frisk, än sjuk efter konstens alla regler!

Med Kärlek, Irene

  • Kommentarer(0)//upplysningen.healing-akuten.com/#post36