"Upplysningen"

Upplysningen

Hej, här startar jag nu upp en blogg där jag kommer att lägga in funderingar och refllektioner då och då. Du som varit till mig kan gärna lämna en kommentar om konsultationen/behandlingen så andra får veta hur du upplevde det hela.

För att läsa inlägg från mina kunder eller göra ett inlägg: Välj kategori uppe till höger - mina reflexioner/klientkommentarer. Klicka därefter på kommentarer nedanför min text.

Du kan kontakta mig och läsa mer om mig och mina terapier via:

www.healing-akuten.com

info@healing-akuten.com

Att välja medvetenhet

Mina reflexionerSkapad av Irene Ahlkvist mån, februari 04, 2013 18:45:27

Många menar att vi människor står inför möjligheten att vakna upp från en sorts drömtillvaro. Inför valet att leva ett liv i medvetenhet. Vad menar man med det, kan man undra?

Jag har definitivt valt att ta till mig detta med conciousness/ medvetenhet. För mig innebär det att förstå och acceptera att mitt liv spelar roll. Att mina val gör skillnad. Att jag är betydelsefull. Varken bättre eller sämre än andra, bara betydelsefull.

Inte betydelsefull ur det traditionella egoistiska perspektivet att ”jag är nåt”, att ”jag är märkvärdig”. Däremot betydelsefull på så sätt att mina val även påverkar annat/andra runtomkring mig, och därför spelar roll. Jag kan göra skillnad. Jag kan välja att göra skillnad. I det lilla och i det stora. Jag väljer så ofta jag förmår att göra mitt allra bästa vad jag än gör. Det bästa för mig OCH även för andra.

Inte så att jag låter andras väl och ve gå före mitt eget välbefinnande. Om inte jag tar hand om mig så kan jag inte förvänta mig att någon annan gör det. Men jag tar hand om mig så drar jag ofta till mig människor och situationer som vill mig väl. Det vi sänder ut kommer tillbaka. En enkel energilag.

Ett annat ord i sammanhanget är power/makt. Vi svenskar som ska vara så lagom, tycker ibland att det är lite fult med makt. Men power kan också betyda styrka. Jag har styrka att inte utöva min makt över andra bara för att jag kan. Jag kan välja att inte göra något bara för att det inte skulle bli bra för övriga inblandade. Samtidigt har jag makt att förändra mitt liv i varje val jag gör.

Lite som texten i Joline; Don´t take my man just because you can.

Mitt liv i medvetenhet innebär att förstå att vi alla påverkar varandra och på så sätt också har ett ansvar för våra val. Jag gör mitt bästa för att göra val som på olika sätt ger vinn-vinn situationer. Jag har dock märkt att vad jag anser vara en vinn-vinn situation inte nödvändigtvis behöver vara det i någon annans ögon. Så ibland kan det vara idé att sätta sig in i den andras verklighet för att fatta ett beslut. Innan jag tar för givet att min verklighet också ska vara andras uppfattning.

Det viktigaste är dock min intention. Jag kan aldrig förutse hur mina val kan uppfattas av andra eller påverka andra. Däremot kan jag alltid utgå från att min intention är att i första hand inte skada någon annan med mina beslut. Därefter att faktiskt tänka och vilja gott även för övriga som kan påverkas av mina val.

Vi har alla ett eget ansvar för våra känslor och reaktioner. Ju mer medveten jag blir, ju mer inser jag att det är enbart jag som väljer hur jag svarar an på något som sker i mitt yttre.

Om jag låter ”offret” inom spela huvudrollen, kan jag alltid välja att bli sårad eller kränkt, av vad andra säger eller gör, inte säger eller inte gör, vilket jag tycker att de borde ha sagt/gjort….

Om jag däremot väljer mitt ”medvetna jag” spela huvudrollen så inser jag att min tolkning av en händelse eller något som sagts kan kräva en stunds eftertanke innan jag svarar an. En sorts konstpaus innan jag replikerar på det som sagts. För mig är detta en stor utmaning då jag ser mig själv som en sprinter. Jag agerar/reagerar ofta blixtsnabbt, och behöver följaktligen dra i nödbromsen titt som tätt innan jag svarar an. Någon maraton löpare blir jag aldrig, men jag kan välja att inte låta reptilhjärnan med mina gamla inlärda beteenden vara den som reagerar eller svarar an först.

Nu är det ju inte så att jag alltid lyckas i mitt uppsåt att svara an medvetet - långt ifrån. Men jag kan välja att göra mitt bästa, att ha en intention att utveckla denna sida av mig. Och häpnadsväckande nog lyckas jag emellanåt förvåna t.o.m. mig själv! Då har jag lyckats bra!

För mig visar det på fortsatt växande att lyckas förvåna eller överraska sig själv.

Livet är inte lineärt, utan cykliskt. Lycka till med att förvåna och imponera på er själv då och då!

Med Kärlek, Irene

  • Kommentarer(0)//upplysningen.healing-akuten.com/#post35