"Upplysningen"

Upplysningen

Hej, här startar jag nu upp en blogg där jag kommer att lägga in funderingar och refllektioner då och då. Du som varit till mig kan gärna lämna en kommentar om konsultationen/behandlingen så andra får veta hur du upplevde det hela.

För att läsa inlägg från mina kunder eller göra ett inlägg: Välj kategori uppe till höger - mina reflexioner/klientkommentarer. Klicka därefter på kommentarer nedanför min text.

Du kan kontakta mig och läsa mer om mig och mina terapier via:

www.healing-akuten.com

info@healing-akuten.com

Att välja kärlek

Mina reflexionerSkapad av Irene Ahlkvist tis, december 11, 2012 19:48:36

Med stormsteg närmar vi oss det mytomspunna datumet 21 december 2012. Enligt många traditioner och profetior så bringar detta år 2012, en stor förändringspotential. Mayakalenderns slutdatum är just 21/12 2012. Något som bl.a. filmindustrin har haussat upp som ett ödesdatum då Jorden skall gå under. Man har velat hålla människorna ”på mattan” med skrämselpropaganda, att hålla oss kvar i rädsla. Motsatsen till rädsla är kärlek. Och med kärlek kommer tillit.

Enligt ”De äldre” i Mayatraditionen finns inget som talar om Jordens undergång. Det man vet är att kalenderräkningen slutar detta datum. Många har tolkat de gamla inskriptionerna och kommit fram till slutsatsen att det handlar om att TIDEN, så som vi känner den nu, tar slut/förändras. Man talar om en stor energiförändring som för med sig ett skifte i människors medvetande. Vi går ifrån dualitetens tidevarv till ett enhetsmedvetande där vi bryr oss mer om varandra. Inte för inte händer det mycket i många människors liv nu, som gör att vi utvärderar vad som verkligen är viktigt. Vi kommer att få möjligheten att göra mer medvetna val eftersom resultaten av de val vi gjort, visar sig mycket snabbare. Och vissa val önskar vi att vi inte gjort…

Nu handlar det inte om att tycka synd om sig själv för det som hänt utan att ta ansvar för att göra bättre fungerande val framöver. Och då gäller det inte bara om bättre för den enskilda individen, utan även för människor runt omkring, som blir berörda. Utveckling handlar inte om att enbart be om ursäkt utan att ta lärdom och göra annorlunda framöver.

Att välja att leva ett liv mer i kärlek, är ett beslut man får ta. En intention att sätta, om så behövs om och om igen tills man får flyt i det nya sättet att vara. Sen kommer möjligheterna om HUR detta kan ske, till en. Det finns mycket att vara rädd för om man väljer den vägen. Det är ”farligt” att leva! Man kan dö när man minst anar det. Och det kanske tillhör det vi inte riktigt styr över när vi väl är här, i denna kropp. Så enligt min mening finns ingen anledning att strypa livsglädjen genom att leva i ständig fruktan.

När man väljer att leva mer i kärlek så börjar man se möjligheter i stället för hinder. Kollegor i stället för konkurrenter, halvfulla glas i stället för halvtomma. Det blir lättare att glädjas åt det man redan har och det som faktiskt är bra. Det blir också lättare att glädjas över andras framgång. Det som inte fungerar eller det man inte trivs med blir då något att förändra. Bit för bit, allt måste inte göras på en gång. Det brukar dock vara bra att börja med den sak på ”att göra-listan”, som man känner mest motstånd till. Den grejen kan vara det som dränerar en mest på energi, och som ger en sådan lättnad när man väl tagit itu med den!

Vad som är otroligt viktigt är att lära sig vara tacksam. Ja, jag skrev lära sig, för det är många som inte vet hur man gör. I en egocentrerad världsbild går det att vara missnöjd med allt. Ju mer vi börjar titta utanför det lilla mikrokosmos som kan kallas Jag, så blir det lättare att vara tacksam. Återigen så är jag otroligt medveten om att allt inte är en dans på rosor. Och jag anser att man får lov att grotta in sig i självömkan ett tag. Bara man inte fastnar där!

Då mitt liv var ett litet helvete så fick jag till mig denna text som jag avslutar med idag. Jag har kallat den:

Tacksamhetens Lov

Tack för allt jag har

Tack för allt jag får

Tack för allt jag får ge,

allt jag kan bidra med.

Med Kärlek, Irene

  • Kommentarer(0)//upplysningen.healing-akuten.com/#post34