"Upplysningen"

Upplysningen

Hej, här startar jag nu upp en blogg där jag kommer att lägga in funderingar och refllektioner då och då. Du som varit till mig kan gärna lämna en kommentar om konsultationen/behandlingen så andra får veta hur du upplevde det hela.

För att läsa inlägg från mina kunder eller göra ett inlägg: Välj kategori uppe till höger - mina reflexioner/klientkommentarer. Klicka därefter på kommentarer nedanför min text.

Du kan kontakta mig och läsa mer om mig och mina terapier via:

www.healing-akuten.com

info@healing-akuten.com

Utbrändhet -Uppvaknande

Mina reflexionerSkapad av Irene Ahlkvist mån, januari 16, 2017 15:48:57
Long time no see....

Så blir det ibland i livet, att det springer på med allt och alla så vissa sidor får stå tillbaka. Eftersom jag, och många med mig nu verkar vara i förändringsfas igen så skriver jag detta inlägg. Vi har rent Numerologiskt gått in i ett År 1 vilket ju antyder nystart!

De senaste 2 åren har jag satsat på resor som ska hjälpa mig i mitt växande och som också känns lockande och roliga.
Jag var till Grekland;bl.a. till templet på Kos september 2014, till England ;Avalon, Glastonbury sommaren 2015, till Pyramiderna i Bosnien strax utanför Sarajevo sommaren 2016, samt till Malta i oktober 2016. Platser som med sin energi på olika sätt "kick-startat" en ny snurr av inre transformation i mig.

Jag har en sådan stor inre längtan att fortsätta att växa, lära, utvecklas/avvecklas(?), ja att leva min fulla potential vilket jag ännu inte tycker att jag gör. Därav en inre rastlöshet och drivkraft som hela tiden vill hitta fler sidor av mig själv som jag ännu inte (vågat?) möta.
Samtidigt gör jag mitt bästa att vara tacksam och glad för nuet, det jag har, den jag är!

Här kommer tankarna kring temat för rubriken. En del har jag skrivit förr men det tål att upprepas.

Vill bara dela min uppfattning om s.k. utbrändhet eftersom det är ett ämne som ständigt finns med i våra liv. Jag kallar det ett UPPVAKNANDE.

Kanske än mer aktuellt nu eftersom de största sjukskrivningsorsakerna idag är just Psykosociala besvär och Stressrelaterade besvär.

För över 20 år sedan gick jag in i den omtalade ”väggen”. Då jobbade jag som en starkt engagerad sjuksköterska där vår verksamhet genomgick omorganisation, sparförslag, omorganisation efter varandra. Vi fick ingen arbetsro. Kände till slut att jag inte kunde klara av att stanna en dag till på jobbet.

Har just nu en "liten retur" i närheten av de upplevelserna. En tid som fått mig att bromsa in igen – gå i ide - och förstå att det är stora förändringar på gång i mig själv. För det är förändringar det handlar om vid s.k. utbrändhet. Och under förändringar tål man inte en massa påverkan utifrån.

Under första vändan begrep jag inte riktigt det jag tror mig förstå idag. Att "mina jag" behövde en större förändring som jag motsatte mig genom att "bara springa på". Jag slutade som sjuksköterska och sa att jag ALDRIG mer skulle vårda! Men med lite distans och en Ledarskapsutbildning kom jag till min stora förvåning fram till att det är ju det jag är bra på!?

Hmmm....kanske skulle jag kunna vårda på ett för mig bättre sätt?

Jag vidareutbildade mig inom Alternativmedicin som jag redan börjat nosa på innan. Nu har jag sedan många år en praktik där jag "vårdar andra" men på ett sätt och med metoder som jag bara älskar. Metoder som ser hela människan!

Har också en timanställning som sjuksköterska, dock inte i själva vården utan i en telefontjänst. En verklighet som fungerar för mig trots att jag aldrig trodde jag ville jobba som sjuksköterska igen.

Om du befinner dig i en liknande situation nu, finns det bitar att ta till sig. Viktigast är att förstå att Du aldrig kommer att bli som förr efter en sådan här upplevelse. Det är inte ens lönt att sträva efter att allt ska bli som förr eftersom hela grejen handlar om förvandling på många plan. Alla dina jag har skrikit efter förändring, något som inte har haft plats i ditt hektiska liv. Så bäst är att välkomna den "nya" Du till världen, som en pånyttfödelse, och tillsammans med henne/honom hitta en möjlig väg framåt inom det Du är bra på och älskar att göra. Gräv ned ev. skuld i trädgården så kan Moder Jord kompostera den energin och sprida ut som ny näring där det behövs!

Tänk på en fjäril som vågar totalförändra sig 4 gånger genom en livscykel. Som ägg, larv, puppa och till sist den vackra fjärilen. Och just i "puppa-stadiet" så spinner den in sig i en kokong för att helt upplösas som larv och ombildas till fjäril. Om någon med våld öppnar puppan just då... då dör den!

Ge dig tid och vila att omfamna förändringen. När du känner dig stark nog att gå utåt igen kommer du att på ett nytt sätt hitta glädjen i det du är bra på! Kanske en variant på det du gjort förr eller kanske något helt nytt! Mod att stanna upp och mod att sen gå utåt igen in i det nya.
Lycka till!  • Kommentarer(0)//upplysningen.healing-akuten.com/#post53

AstroNumerologi

Mina reflexionerSkapad av Irene Ahlkvist tis, juni 03, 2014 15:45:38

Som man frågar får man svar - Universum hör mina böner!

Som jag skrev i förra inlägget så hade jag en känsla av cykler som skulle brytas. För att få lite klarhet så vann jag en AstroNumerologisk läsning av Natalia R Sinoma. Tack Livsenergi!

Under en period hände det en massa saker från små olägenheter till att jag krossade en fingertopp samt höll på att krocka med en bil som kom "från ingenstans". Tolkat från en AstroNumerologisk synvinkel var jag då inne i en period av Karmisk rensning - en tid för att bryta mönster. Tror ni jag är glad att veta att den tog slut för några dagar sedan !? Tar det dock lite lugnt några dagar till för att landa i det nya som nu ska få chans att växa fram...

Natalia berättade en massa spännande som kräver att jag lyssnar igenom flera gånger för att kunna ta in allt. Inga problem då allt spelades in på en CD som kom i brevlådan några dagar efter läsningen. Det jag kommer ihåg mest (f.u.Karmarensnings-perioden) är att jag är född under mörk Måne. Jag drog ett Ärkeängla-kort på morgonen före läsningen och fick ett med info om att vara uppmärksam på Månens faser. De som är födda under mörk Måne menar Natalia är naturliga beskyddare. Andra som är födda under ljus Måne kallar sig ofta Ljusarbetare, vilket jag inte brukar göra,fast jag jobbar med liknande saker. Och jag upplever ofta en kroppslig oro på fullmåne, med kryp i kroppen samt svårt att sova.

Vad hon också berättade var att jag har lite av elementen Eld och Vatten i min Astrologiska karta. Detta visste jag redan så jag brukar se till att tillföra dessa två element i mitt boende. Badkar samt kaminer/vedspis/öppen spis inne, samt eldplats att sitta runt och en vattetrappa ute i trädgården. Natalia gav också andra tips om hur jag fyller på det jag har lte av.

Sen fick jag ett vackert smycke med Rosenkvarts i stenar och en Ängel; att använda för att stärka och läka mitt Hjärtchakra som fått många törnar i detta och tidigare liv. Under detta liv bryter jag dock den serien av händelser, och jobbar nu på att läka ut resterna. Allt för att våga öppna chakrat mer och lita ännu mer på den känsla mitt Hjärtas röst säger mig.

WOW, vad livet är häftigt i alla dess upp och nedgångar!  • Kommentarer(0)//upplysningen.healing-akuten.com/#post52

Cyklicitet-dags att bryta mönster

Mina reflexionerSkapad av Irene Ahlkvist ons, maj 14, 2014 10:05:01

Av IRENE AHLKVIST

Just nu är jag väldigt medveten om det cykliska i tillvaron. Unras om det gäller generellt eller bara för vissa, att det är framträdande nu?

Jag har i många år använt mig av tanken att allt följer cykler och försökt se och lära därav. För mig har därför Astrologi, Numerologi m.m intresserat mig och gett mig förklaringar och något att "hålla i " då det varit extra stökigt. Vetskapen att när det är som djävligast kan det bara bli bättre, har varit en stor tröst.

Mitt personliga år enligt Numerologin är 9. Jag har också 9:an som Livsväg. Alltså håller jag på och avslutar en cykel för att nästa år gå in i en ny 9-års fas. Jag märker också tydligt av 10-års cykeln i saker som skett de senaste 20 åren. Undras om vi går in i en "blå" period igen som 1994, då en blå våg rullade över världen bl.a. i heminredning.? Kom på mig själv med att köpa fyra klarblå kaffemuggar på loppis igår.

Jag har också "däckat" två gånger senaste månaden med exakt 28 dagar mellan, i den underliga influensaliknande åkomman som rullat runt ett par månader nu. Märker att sjukdomskänslan sätter sig i olika områden där jag tidigare haft problem. Så med mitt sätt att tänka positivt ser jag det som en möjlighet att att akutisera och läka ut gammalt skräp inom det fysiska/psykiska/mentala! Dags att bryta mönster!

Ifrån Numerologin fick jag en underbar bekräftelse av Ingrid Berndtson, KunskapsNyckeln, då jag fick maj månads nyhetsbrev. Det visade sig att maj månad är en månad 3 i ett år 7, och att det lämpade sig utmärkt att se till att ha kul. Bjuda in till fest, umgås, prata och bara roa sig!

Några dagar före brevet kom hade jag bestämt med en väninna att vi skulle ägna oss åt yttre flärd och nöjen. Jag sa att eftersom jag ägnar så mycket tid åt att jobba med mitt inre, så behöver jag just nu lite yttre glam och glamour!

Sagt och gjort; så begav vi oss ut i Visby en fredag em under Visby Fashion Weekend. Vi kollade på kläder och modevisning, gick på föreläsning och fick en goodiebag, fick sminktips och drack bubbel och käkade Tapas. Det fick bli bussen hem framåt kvällen!

Kanske är det jag som är extra känslig just nu för cyklisk påverkan, det hjälper mig i alla fall att förstå och tillåta mina nycker. Förr ville jag gärna veta INNAN jag gjorde saker. Numer har jag lört mig att GÖRA och sen försöka förstå sammanhangen.  • Kommentarer(0)//upplysningen.healing-akuten.com/#post51

Fullmånetrumning 16/3

Mina reflexionerSkapad av Irene Ahlkvist ons, februari 19, 2014 19:50:53

Fullmånetrumning igen söndag den 16/3 Kl:18.00 ute vid elden här i Gällungs.

Om fullständigt hopplöst väder (blött,inte bara kallt), sitter vi inne. Tidsåtgång ca.1 timme.

Max 15 personer. Kostnad 80:-/person, gärna jämna pengar.

Siw Knoke utför trumningen, och delar med sig vad hon upplevde bredvid var och en.

Varma kläder/skor och något varmt att sitta på. OM vi sitter inne, OCH du har problem med tinnitus/höga ljud, kan det vara bra att du tar med öronproppar.

Anmälan och/eller ytterligare info till mig via telefon eller mail senast 14/3.

Välkomna önskar Irene och Siw!

  • Kommentarer(0)//upplysningen.healing-akuten.com/#post50

Fullmånetrumning 15/2

Mina reflexionerSkapad av Irene Ahlkvist tor, februari 06, 2014 11:16:06

Fullmånetrumning igen för alla hågade, lördag den 15/2 Kl:17.30 vid elden ute hos mig, Gällungs Väskinde. Om fullständigt hopplöst väder (inte bara kallt), sitter vi inne. Tidsåtgång ca.1 timme.

Max 15 personer. Kostnad 80:-/person, gärna jämna pengar.

Siw Knoke utför trumningen, och delar med sig vad hon upplevde bredvid var och en.

Varma kläder/skor och något varmt att sitta på. Anmälan och/eller ytterligare info till mig via telefon eller mail senast 13/2.

Välkomna önskar Irene och Siw!

  • Kommentarer(0)//upplysningen.healing-akuten.com/#post49

Healing-Cirkel

Mina reflexionerSkapad av Irene Ahlkvist tor, februari 06, 2014 11:11:20

Vi fortsätter med Healing-Cirklar torsdagar udda vecka, kl:18.00.

Mer info ser du i tidigare inbjudningar eller fås av mig vid kontakt.

Som tidigare vill jag ha anmälan senast två dagar före.

Anmälan är bindande om ev. förhinder inte meddelats senast en dag före.

Varmt Välkomna!  • Kommentarer(0)//upplysningen.healing-akuten.com/#post48

Healing-Cirkel 16/1

Mina reflexionerSkapad av Irene Ahlkvist tor, januari 09, 2014 12:22:00

Välkommen till årets första Healing-Cirkel den 16/1 kl:18.00!

Plats hos mig i Gällungs, Väskinde tid ca.1,5 tim. Kostnad 100:-

Anmälan senast 14/1. Max 10 personer/gång. Anmälan är bindande om ej avbokad ett dygn före.  • Kommentarer(0)//upplysningen.healing-akuten.com/#post47

Healing-Cirkel 19/12

Mina reflexionerSkapad av Irene Ahlkvist sön, december 08, 2013 11:49:56

Sista möjligheten att delta i cirkel detta år blir torsdag den 19/12 kl:18:00.

Kostnad 100:-. OBS! Anmälan är bindande om ej avbokning sker dagen innan!

Varmt Välkomna hälsar Irene  • Kommentarer(0)//upplysningen.healing-akuten.com/#post46
Nästa »